10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanțul tragic al gripei continuă să crească și a ajuns la 27 de morți. România în pragul unei epidemii

Bilanțul tragic al gripei continuă să crească și a ajuns la 27 de morți. România în pragul unei epidemii

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns marţi la 27, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele două persoane care au murit din această cauză sunt un bărbat de 70 ani din judeţul Timiş şi o femeie de 71 de ani din Bucureşti.ultimele cinci cazuri au fost confirmate ieri. Amândoi au fost confirmaţi cu virus gripal tip A, aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal.

Soțul unei femei care a murit de gripă îi acuză pe medicii de la Spitalul din Slobozia că soția sa a murit după ce s-a prezentat de două ori la Urgență cu simptome de gripă, dar a fost trimisă acasă. Femeia de 45 de ani a ajuns săptămâna trecută la Spitalului Județean Slobozia cu febră și dureri musculare. Medicii i-au prescris o rețetă și au trimis-o acasă.
A revenit a doua zi și a plecat cu alt tratament. După doua zile soțul a chemat ambulanța acasă, iar medicii au constatat decesul pacientei. Conducerea Spitalului din Slobozia susține ca femeia a fost trimisă acasă pentru ca nu avea febra prea mare.
Nu se știe deocamdată cauza decesului, dar testul rapid de gripa a confirmat prezenta virusului de tip A.
Din cauza creșterii alarmante a cazurilor de gripa, Spitalul din Târgu Jiu este primul care a intrat in carantina.
Iar la Iași spitalele și-au luat măsuri de siguranța și au achiziționat testele de depistare rapidă a virusului gripal.
În Buzău a izbucnit un focar de gripă la Grădiniță nr 8. 6 copii cu vârste între 4 și 5 ani, din aceeași grupă, au fost diagnosticați cu gripă, la sfârșitul săptămânii trecute. Astăzi, doar trei colegi de-ai lor erau la grădiniță.
Ca sa ne protejam de virozele respiratorii trebuie să purtăm măști, să ne spălăm pe mâini și să folosim batiste de unică folosință. Și, foarte important este să nu confundam gripa cu răceala.
La Institutul Matei Balș numai în weekend s-au prezentat aproape 1300 de persoane cu afecțiuni respiratorii, de la bebeluși și până la persoane de 80 de ani.
Conform procedurilor, dacă numărul cazurilor crește cu 20 la sută, față de media ultimelor trei săptămâni, se declară oficial epidemia de gripă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS