10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎţi cade părul? Cauzele sunt uşor de identificat

Îţi cade părul? Cauzele sunt uşor de identificat

Cum podoabă capilară este o „zestre” de valoare, atunci când prețioasele fire ajung pe pardoseală se instalează îngrijorarea. Cum putem opri acest dezastru?

Haideți mai întâi să aflăm care sunt factorii ce determina căderea părului!

Spre deosebire de bărbați, în cazul cărora pierderea părului are cauze ereditare, femeile se confruntă cu această problema din cu totul alte motive. Iată care sunt acestea:

1. Tulburări hormonale – de-a lungul unui ciclu menstrual, pe timpul sarcinii, la menopauza, femeile au de-a face cu atacul hormonilor, în urmă căruia ar putea să iasă puțîn ciufulite. Ori cu mai puțîn par în cap! Dacă în cazul sarcinii, problemele se încheie odată cu venirea bebelușului pe lume, în celelate situații ar trebui consulat un endocrinolog.
2. Stres, tensiune – acesta afectează femeile într-o mare măsură, efectele fiind uneori devastatoare. Specialiștii ne avertizează că stresul sever sau pe perioade prelungite poate duce chiar la chelire.
3. Administrarea unor medicamente, anumite afecțiuni – întrebați medicul sau citiți cu atenție prospectul medicamentelor pe care le luați pentru a va lămuri asupra efectelor adverse. Anticoagulantele, anticoncepționalele, medicamentele recomandate în tratamentul gutei, vitamina A în exces, chimioterapeuticele – iată medicamentele care pot duce la pierderea podoabei capilare. De asemenea, persoanele suferind de hipotiroidism, herpes, infecții fungice pot observă că le cade părul într-o mai mare măsură.
4. Dietele draconice – atunci când îți privezi organismul de anumiți nutrienți necesari, echilibrul intern este dat peste cap, iar unul dintre semnalele transmise este căderea părului.
Fie că este cauzată de stres, de oboseală sau de diverse afecțiuni somatice, pierderea firelor de par poate fi remediată prin respectarea unor sfaturi ușor de pus în practică.
Remedii:
-Prepară un amestec compus din pastă de banane, miere, iaurt și lapte degresat. Băutură este bogată în biotină și te va ajută să întărești rădăcinile firului de par. Bea preparatul cât de des poți.
-Ia suplimente nutritive care conțin vitamina B6 și zinc. Acestea se recomandă persoanelor care nu asimilează aceste substanțe din dietă obișnuită.
-Când faci baie, masează scalpul foarte bine. Acesta practică revitalizează circulația sângelui spre sânge. Te vei simți revigorată și vei avea o senzaie de relaxare foarte plăcută.
-Asigura-te că dormi suficient și că nu lucrezi prea mult. Stresul și oboseală excesivă sunt armele cele mai de temut ale părului frumos.
Alte remedii pentru a avea un par frumos și sănătos:
* frecții cu ardei iute la rădăcina firului de par
* frecții cu usturoi
* frecții cu ulei de nuca
* frecții cu ulei de porumb
* frecții cu ulei de măsline
* împachetări cu argilă, gălbenuș de ou și ulei de măsline
* pentru a scapă de mătreață se face masaj cu sare grunjoasă la rădăcina firului de par și se menține 3-4 ore.
* limpezire cu ceai de urzică și brusture
* pentru strălucirea părului – limpezire cu zer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS