Poliţiştii doljeni au efectuat, la sfârşitul acestei săptămâni, în Craiova, o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, dar și a abaterilor la regimul circulației rutiere.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că la acţiune au participat peste 100 de politişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Astfel, în Craiova, au fost instituite 35 de filtre rutiere în cadrul cărora polițiștii au verificat aproximativ 950 de autovehicule. Potrivit poliţiştilor doljeni, au fost constatate opt infracţiuni. „Au fost efectuate controale la peste 100 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică). În cadrul raziei au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane, 219 dintre acestea fiind controlate corporal. În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat opt infracţiuni în flagrant delict, din care patru la regimul rutier (doi conducători auto au fost depistaţi conducând fără permis de conducere şi doi sub influenţa alcoolului sau a substanțelor psihoactive) şi patru de natura judiciară.

 

 

Totodată, polițiștii au aplicat 114 sanctiuni contravenționale, acestea vizând atât nereguli constatate la regimul rutier, cât si abateri de la normele de convietuire socială și comerț, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 27.000 de lei. Ca masuri complementare, polițiștii au retinut 10 permise de conducere si au retras 2 certificate de înmatriculare”.

Oamenii legii au dat exemplu un craiovean de 26 de ani, care a fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive, dar şi o femeie de 33 de ani, care conducea un autoturism deşi nu avea permis.

De asemenea, polițiștii au depistat un tânăr de 25 de ani, din Craiova, care se afla într-un restaurant din localitate și avea asupra sa, în haine, un cuțit tip briceag. Într-un club din Craiova, oamenii legii au depistat doi bărbați de 25 și 30 de ani, din localitate, care aveau asupra lor, în haine, câte un spray ce conținea substanță iritant-lacrimogenă. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru port fără drept de obiecte periculoase.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.