27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei persoane, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

Trei persoane, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus, sâmbătă, reţinerea pentru 24 ore a trei persoane, pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, scrie Agerpres.

Cei în cauză au fost reţinuţi în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict efectuate în Bucureşti şi a unei percheziţii efectuate pe raza judeţului Neamţ, acţiuni în urma cărora au fost ridicate 1.800 de comprimate de ecstasy şi indisponibilizat un autoturism de lux. Suspecţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că membrii unei reţele de traficanţi de droguri achiziţionau comprimate ecstasy din străinătate şi după ce drogurile erau aduse în România, inculpaţii se ocupau de vânzarea lor. Preţul mediu de procurare din ţări aflate în Europa de Vest a unor cantităţi de cel puţin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpaţii le vindeau în România la preţuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat şi 6 euro /comprimat) în funcţie de cantitatea tranzacţionată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la preţul mediu era de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că traficanţii obţineau venituri importante”, precizează un comunicat DIICOT, transmis, sâmbătă AGERPRES.

La acţiunea de prindere a celor trei au participat poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT – Structura Centrală, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române,mai scrie Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS