10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani, echipamente IT şi droguri - captura poliţiştilor din ultimele două săptămâni

Bani, echipamente IT şi droguri – captura poliţiştilor din ultimele două săptămâni

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română şi DIICOT au efectuat 35 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost ridicate 100 de kilograme de precursori (droguri), bani falşi şi echipamente IT, informează IGPR într-un comunicat.

„În perioada 27 decembrie 2018 – 10 ianuarie 2019, 134 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. Au fost organizate 15 acţiuni operative, fiind efectuate 35 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a 57 de persoane, dintre care 25 au fost reţinute sau arestate şi două au fost plasate sub control judiciar”, se arată în comunicatul IGPR.

Potrivit Poliţiei Române, în urma acţiunilor au fost confiscate sau indisponibilizate bani, bunuri şi produse, astfel:

Din categoria drogurilor: 99 comprimate MDMA, 6 bile cannabis, 156 de grame de rezină de cannabis, peste 665 de grame de cocaină, 35 grame de cannabis, 3 plante cannabis, 27 de plicuri substanţă vegetală, 100 de kilograme de precursori, 2 cântare electronice şi 4 grindere.

Bani: 40.300 de lei, 8.000 de euro, 100 de dolari şi 1.100 de lei falsificaţi;

Echipamente IT: un laptop, două tablete, 29 de telefoane mobile şi 18 cartele SIM;

Totodată, a fost instituit sechestru asupra unui autoturism.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS