6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Donald Tusk, discurs în limba română la Ateneu

(VIDEO) Donald Tusk, discurs în limba română la Ateneu

România a preluat, joi seară, oficial președinția rotativă a Consiliului UE. Ceremonia de inaugurare a Preşedinţiei române la Consiliul UE a început la Ateneul Român, la ora 20:00, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Viorica Dăncilă, precum şi a oficialilor europeni.
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a fost aplaudat la Ateneul Român. El a avut un discurs în limba română, unul impresionant despre valorile românești, cu citate din scriitori celebri români, precum Nichita Stănescu şi făcând referire la Nadia Comăneci şi la Simona Halep.
”Aș vrea să fac un apel la toți românii să apere fundamentele civilizației noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția, cum a apărat Helmuth Duckadam patru penalty-uri la rând, Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit”, a spus în discursul său, susținut integral în limba română, Donald Tusk.
Acesta a ținut să puncteze și că ”România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea prima mașină a fost Dacia 1300 a socrului meu. (…) Întâmplarea face astăzi socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster”.
România exercită, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie, Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pentru prima dată de la aderarea sa la UE la 1 ianuarie 2007.
Motto-ul Preşedinţiei române la Consiliul UE este “Coeziunea, o valoare comună europeană” (“Cohesion, a common European value”/ “La cohésion, une valeur commune européenne”).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS