12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOficial: Papa Francisc face o vizită în România, în perioada 31 mai - 2 iunie

Oficial: Papa Francisc face o vizită în România, în perioada 31 mai – 2 iunie

Papa Francisc va face o vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie, a anunțat vineri Administrația Prezidențială. Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat la București în mai 1999, scrie Hotnews.

Conform Administrației Prezidențiale, Papa Francisc va vizita România la invitația președintelui Iohannis, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Papa Francisc va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

Programul vizitei va fi publicat la o dată ulterioară, a precizat sursa citată.

Arhidieceza Romano-Catolică a transmis, de asemenea, că vizita Papei Francisc va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”.

Potrivit sursei citate, episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoștință vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioși şi pe toți oamenii de bunăvoință să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viața spirituală a creștinilor precum şi în favoarea binelui și unității întregii societăți românești.

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspirația pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea țării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterității, care să unească energiile creștinilor în favoarea vieții și a valorilor fireşti ale Creației lăsate de Dumnezeu”, a transmis Preafericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Prima vizită a unui Papă în România, o ţară majoritar creştin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la Bucureşti, între 7 şi 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS