UPDATE 14.50: Conducerea Electroputere Mall a confirmat pentru GdS că nu fost vorba de un incendiu. Alarma de incendiu s-a declanşat accidental, cel mai probabil din cauza fumului din zona restaurantelor. „După un minut de la declanşarea alarmei a pornit mesajul de evacuare. În câteva minute, oamenii au putut reintra în Mall, iar la acestă oră, activitatea se desfăşoară în mod normal”, au precizat reprezentanţii Electroputere Mall.

Mai mulţi cititori Gds au sesizat faptul că sute de persoane au fost evacuate din Electroputere Mall, situat pe Calea Bucureşti din Craiova, cel mai probabil în urma unui incendiu.

Întrebaţi despre acest incident, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au precizat că pompierii nu au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu care ar fi izbucnit în Mall.

Potrivit unor surse GdS, se pare că alarma de incendiu a pornit accidental, iar până când angajaţii Mall-ului au reuşit să o oprească, s-a activat şi mesajul vocal prin care clienţii şi persoanalul Mall-ului sunt îndrumaţi spre cele mai apropiate ieşiri. Sute de clienţi au ieşit din Mall, fără a şti exact ce se întâmplă. În aceste condiţii, craiovenii au pus întrebări pe o pagină de socializare. „Ştie cineva de ce ne-au scos afară”?, a întrebat un craiovean pe pagina de facebook „Eşti din Craiova dacă…”.

Conducerea Electroputere Mall nu a putut fi contactată pentru a explica în ce condiţii a pornit alarma de incendiu.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.