14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIordache despre refuzul numirii miniștrilor: Președintele a intrat în campanie. Suspendarea este ultima variantă luată în calcul de PSD

Iordache despre refuzul numirii miniștrilor: Președintele a intrat în campanie. Suspendarea este ultima variantă luată în calcul de PSD

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri pentru Hotnews.ro că președintele Klaus Iohannis este în campanie electorală și că acesta vrea să blocheze activitatea Guvernului cu astfel de acțiuni. Iordache a mai spus că așteaptă motivarea președintelui și abia atunci PSD va lua o decizie în ceea ce privește situația din Guvern.
„Președintele a intrat în campanie electorală iar genul acesta de acțiuni duc la blocarea activității Guvernului”, a declarat Florin Iordache.

Fostul ministru al Justiției a mai spus că PSD așteaptă motivarea președintelui. „Așteptăm motivarea să vedem dacă a respectat decizia CCR și abia atunci PSD va decide o soluție pentru rezolvarea situației din Guvern”, a explicat Iordache pentru Hotnews.ro.

Întrebat dacă PSD intenționează să demareze procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, Florin Iordache că nu este un scenariu fezabil. „Trebuie să analizăm și noi ce facem, dar modul în care blochează și se opune oricum, indiferent ce decizii ale CCR, indiferent de lege, nu este normal. Vreau să precizez că demersul cu suspendarea este ultimul luat în calcul în acest moment, când România deţine Preşedinţia Consiliului UE”, a explicat deputatul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, și anume, Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS