Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri pentru Hotnews.ro că președintele Klaus Iohannis este în campanie electorală și că acesta vrea să blocheze activitatea Guvernului cu astfel de acțiuni. Iordache a mai spus că așteaptă motivarea președintelui și abia atunci PSD va lua o decizie în ceea ce privește situația din Guvern.
„Președintele a intrat în campanie electorală iar genul acesta de acțiuni duc la blocarea activității Guvernului”, a declarat Florin Iordache.

Fostul ministru al Justiției a mai spus că PSD așteaptă motivarea președintelui. „Așteptăm motivarea să vedem dacă a respectat decizia CCR și abia atunci PSD va decide o soluție pentru rezolvarea situației din Guvern”, a explicat Iordache pentru Hotnews.ro.

Întrebat dacă PSD intenționează să demareze procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, Florin Iordache că nu este un scenariu fezabil. „Trebuie să analizăm și noi ce facem, dar modul în care blochează și se opune oricum, indiferent ce decizii ale CCR, indiferent de lege, nu este normal. Vreau să precizez că demersul cu suspendarea este ultimul luat în calcul în acest moment, când România deţine Preşedinţia Consiliului UE”, a explicat deputatul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, și anume, Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.