17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnul 2019 începe cu un eveniment astronomic excepţional. Super-Luna Sângerie va apărea pe cerul nopţii în luna ianuarie

Anul 2019 începe cu un eveniment astronomic excepţional. Super-Luna Sângerie va apărea pe cerul nopţii în luna ianuarie

În câteva săptămâni, Luna va căpăta o nuanţă ruginie şi va fi mai mare pe cer decât este în mod normal, ca urmare a unui eveniment astronomic relativ rar al eclipsei de super-Lună sângerie.

Cel mai bine se va vedea în Americi, în seara/noaptea de 20 ianuarie. În Europa, eclipsa se va vedea la apusul Lunii, scrie Science Alert, potrivit descopera.ro.

Nuanţa roşiatică este rezultatul împrăştierii şi refractării luminii solare prin atmosfera terestră pe măsură ce Luna trece prin umbra Pământului în timpul unei eclipse totale de Lună.

Eclipsele de Lună sunt destul de dese, având loc de 2-5 ori pe an. Dar aceasta nu este o simplă eclipsă. Satelitul natural al Pământului se va afla la perigeu, adică punctul cel mai apropiat al orbitei Lunii de planeta noastră.

Luna la perigeu are totuşi un efect minor şi se va vedea doar o idee mai mare decât de obicei, întrucât orbita Lunii în jurul Pământului este aproape un cerc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS