12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsrael: Uniunea de centru-stânga s-a desfiinţat, în timp ce partidele încep să se concentreze asupra alegerilor

Israel: Uniunea de centru-stânga s-a desfiinţat, în timp ce partidele încep să se concentreze asupra alegerilor

Uniunea de centru-stânga dintre laburişti şi partidul Hatnuah s-a desfiinţat, a declarat liderul Partidului Muncii din Israel Avi Gabbay făcând un anunţ-surpriză marţi, în timp ce formaţiunile încep să se concentreze asupra modului cum vor aborda alegerile anticipate stabilite pentru luna aprilie, informează dpa.

Cele două partide au fuzionat în 2014 pentru a forma Uniunea Sionistă înaintea alegerilor generale din 2015. În timp ce ele nu au reuşit să-l răstoarne pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu, au devenit a doua cea mai mare formaţiune în parlament (Knesset) cu 24 de locuri, informează Agerpres.

Cu toate acestea, sondajele recente, care au fost numeroase de la anunţul alegerilor anticipate făcut săptămâna trecută, arată că popularitatea Uniunii a scăzut, urmând să obţină doar opt sau nouă locuri.

Anunţând decizia sa într-o conferinţă de presă, Gabbay a declarat: „Am sperat şi am crezut că schimbarea şi noul parteneriat ar conduce la creşterea noastră, la o legătură reală, la un parteneriat reciproc. Dar publicul este înţelept şi vede că nu aceasta este situaţia şi s-a distanţat”.

Gabbay i-a urat noroc liderului Hatnuah, Tzipi Livni, care aparent a fost luată prin surprindere împreună cu alţi parlamentari ai Uniunii Sioniste.

La scurt timp după aceea, ea a scris pe Twitter: „Este bine că îndoielile au fost eliminate şi ne putem concentra pe provocarea naţională importantă din faţa noastră… o revoluţie la viitoarele alegeri”.

De la anunţul alegerilor anticipate, au existat deja multe schimbări în peisajul politic, cu apariţia unor noi partide şi miniştrii Naftali Bennett şi Ayelet Shaked formând propriul lor partid mixt secular-religios de dreapta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS