Acasă Actualitate Persoane, maşini şi documente căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

Persoane, maşini şi documente căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen

-

Poliţistii români si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 515 persoane, 51 de autovehicule si 18 documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În perioada 21 – 28 decembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 349 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţistii români au pus în aplicare 8 mandate europene de arestare, au depistat 59 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau sederii pe teritoriul Schengen, 108 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară si 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 14 documente si au fost găsite 44 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 166 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 10 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 15 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau sederii pe teritoriul Schengen, alte 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 7 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale si 4 documente semnalate de România.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.