Acasă Actualitate IGPF: Peste 166.000 de persoane au intrat şi au ieşit din ţară...

IGPF: Peste 166.000 de persoane au intrat şi au ieşit din ţară în ultimele 24 de ore

-

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 166.000 persoane, cetăţeni români si străini, dintre care aproximativ 69.500 pe sensul de intrare si 97.400 pe cel de iesire din ţară si peste 32.000 mijloace de transport, dintre care 13.800 pe sensul de intrare si 19.100 pe sensul de iesire din ţară, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

În zonele de competenţă – punctele de trecere si „frontiera verde” – poliţistii de frontieră au constatat următoarele:

  • 26 fapte ilegale (12 infracţiuni si 14 contravenţii) săvârsite atât de cetăţeni români cât si străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 2100 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 13.700 lei.

Totodată, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 10 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege si, de asemenea, nu s-a permis iesirea unui număr de 10 cetăţeni români, din diferite motive legale.

IGPF reaminteşte că, accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de asteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic si timpii de asteptare în culori diferite.

Timpii de asteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-si reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.