16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecretul președintelui privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării, publicat în MO

Decretul președintelui privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării, publicat în MO

Monitorul Oficial a publicat, sâmbătă, decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării .  Decretul nu este contrasemnat de  premierul Viorica Dăncilă.

Decizia de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă a fost primită cu numeroase critici din partea actualei coaliții politice. Atât premierul cât și mai mulți oficiali ai dat de înțeles că decizia contravine Constituției și au apărut suspiciuni privind o întârziere deliberată a publicării în Monitorul Oficial a decretului semnat de Klaus Iohannis.

Administrația Prezidențială a reacționat la declarațiile făcute de Viorica Dăncilă, vineri, după ședința CSAT, referitoare la decizia președintelui Klaus Iohannis de a prelungi cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării.

”Imediat după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Decretul Președintelui României nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, a fost transmis, în condițiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputaților, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României.

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, de Legea nr. 202/1998, precum și de alte acte normative.

Publicarea decretelor, acte prevăzute de Constituție, nu poate fi blocată sau cenzurată de instituțiile cu atribuții în această procedură.

Președintele României atenționează că întârzierea publicării în Monitorul Oficial al României a Decretului nr. 1331/2018 și, implicit, împiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecințe și atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate”, se arată în comunicatul Administrației Prezindențiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS