Acasă Actualitate Un deținut din Iași a deschis mai multe procese pentru a primi...

Un deținut din Iași a deschis mai multe procese pentru a primi bere fără alcool în penitenciar

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a pornit un demers juridic de durată pentru a avea acces la bere fără alcool în incinta unităţii de detenţie, scrie Ziarul de Iași, citat de HotNews.ro.
Anton Parasca (59 de ani) a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea acestei băuturi. Demersul lui Parasca a început la finele anului trecut, atunci când deţinutul a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie semnată de Ministerul Agriculturii, conform căreia berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare.
Reprezentanţii închisorii nu i-au permis nici aşa lui Parasca să îşi cumpere bere fără alcool motivând: „este o bere care se produce prin fermentare şi nu se poate garanta concentraţia de 0% alcool, existând posibilitatea ca aceasta să fermenteze şi ulterior procesului de fabricaţie“.
Parasca nu s-a lăsat şi a dat în judecată unitatea, însă a pierdut, judecătorii considerând că unitatea nu i-a încălcat drepturile atunci când i-a interzis să cumpere bere fără alcool.
Apoi, deținutul a deschis un nou proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool. A chemat în judecată nu doar penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.
Recent, Parasca a pierdut definitiv procesul, pofta sa pentru bere fără alcool urmând a rămâne nestăvilită. Anton Parasca a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în 2014, fiind găsit vinovat de complicitate la evaziune fiscală.
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.
Exit mobile version