Acasă Actualitate IGPF: Peste 134.800 de persoane au intrat şi au ieşit din ţară...

IGPF: Peste 134.800 de persoane au intrat şi au ieşit din ţară în ultimele 24 de ore. Zece străini au fost opriţi la graniţă

-

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 134.800 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 78.200 pe sensul de intrare şi 56.600 pe cel de ieşire din ţară şi peste 28.800 mijloace de transport, dintre care 16.200 pe sensul de intrare şi 12.600 pe sensul de ieşire din ţară, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), într-un comunicat.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat însă şi 46 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 18 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini, şi au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 331.400 lei, au mai anunţat poliţiştii.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 9.200 lei. De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a zece cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, dar şi ieşirea din ţară a unui număr de 24 cetăţeni români, din diferite motive legale.

IGPF reaminteşte că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, se pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

O firmă mare din industria Craiovei disponibilizează zeci de angajaţi

Cummins Generator Technologies trimite acasă 48 de persoane, de pe 6 decembrie. Toţi angajaţii disponibilizaţi erau lucrători TESA. Iată ce salarii compensatorii primesc cei daţi afară din unitatea industrială.