www.bzi.ro

Jandarmii montani au intervenit, în ultimele 24 de ore, în ajutorul a unsprezece turiști – între care trei copii – rămași blocați cu mașinile în zăpadă, în Munții Bucegi, informează hotnews.ro.

Potrivit Jandarmeriei Dâmbovița, jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit în ajutorul mai multor turiști aflați în dificultate pe DJ 714, în zonele Surle, Belvedere și Brândușa din Munții Bucegi. Cei 6 adulți şi 3 copii din județele Dâmbovița, Mehedinți și municipiul Bucureşti au fost ajutați să deblocheze autovehiculele înzăpezite, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

De asemenea, marți noapte, în urma unui apel prin 112, jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit în ajutorul a doi tineri care au rămas înzăpeziți cu maşina în zona Belvedere din Bucegi.
UPDATE / Ora: 10.00. Zeci de turişti care sunt cazaţi în zona Peştera – Padina din Bucegi nu pot pleca pentru că tu drumul este blocat de troiene de zăpadă, care ajung şi la un metru, în urma viscolului din noaptea de marţi spre miercuri, transmite Mediafax.

Şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu, a declarat, pentru Mediafax, că zeci de turişti care au fost cazaţi în zona Peştera – Padina din Bucegi nu pot pleca acasă, la această oră, întrucât pe drum sunt troiene care măsoară şi un metru înălţime.

“Nu le dăm drumul să plece. Sunt zeci de turişti. Nu au cum să plece. A fost viscol mare, s-a depus un strat de zăpadă de 15 centimetri peste cel deja de 70-80 de centimetri. A plecat un utilaj de la Peştera în această dimineaţă (miercuri – n.r.) să facă pârtie. De la Zănoagă până la Peştera se circulă, dar la Dichiu drumul este blocat, sunt troiene şi de un metru”, a declarat Deaconescu, potrivit Mediafax.