17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȚara unde o amendă rutieră poate depăși 2.100 de euro

Țara unde o amendă rutieră poate depăși 2.100 de euro

Foto: captura ghid MAE
Foto: captura ghid MAE

Dacă v-aţi făcut rezervare la ski în străinătate şi aveţi bagajele gata, nu strică să aruncaţi o privire şi la regulile din ţările în care veţi ajunge, informează stirileprotv.ro. Iată un ghid la care s-au folosit date de la Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În Austria, de pildă, amenzile pentru depăşirea vitezei legale în zonele cu poluare ridicată sunt peste 2.100 de euro. Şi trebuie plătite obligatoriu în numerar, nu cu cardul. Găsiţi sfaturi utile într-un ghid de călătorie elaborat de Ministerul Afacerilor Externe.

Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa sau Marea Britanie sunt câteva dintre ţările preferate de români pentru vacanţă de iarnă.

Dacă mergeţi în Austria, este obligatoriu să vă cumpăraţi vigneta. Dacă nu o lipiţi pe parbriz, deşi aţi plătit-o, riscaţi o amendă de 120 de euro, suma pe care trebuie să o plătiţi cash. În caz că nu aveţi, poliţiştii austrieci au dreptul să ridice bunuri pe care le aveţi asupra dumnevoastră sau în maşină.

Iar dacă mergeţi spre zonele montane, Salzburg sau Tirol, aflaţi că autorităţile pot închide anumite drumuri din cauza vremii. Tot în Austria, dacă depăşiţi viteza lega în părţile de drum marcate cu „Zonă cu poluare ridicată” riscaţi amenzi de până la 2.180 de euro. Mare atenţie la viteza şi în Italia, fiindcă amenzile pot ajunge şi la 1.000 de euro.

În Bulgaria, dacă plecaţi la drum cu o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, poliţiştii vă pot reține talonul şi numerele de înmatriculare, timp de 3 zile, cât fac verificări. Autorităţile vă sfătuiesc să nu plecaţi la vecinii bulgari fără asigurare CASCO, valabilă şi pentru furtul maşinii.

Alte reguli sunt şi în Elveţia. Dacă sunteţi implicaţi într-un accident rutier acolo, fie şi minor, trebuie să anunţaţi imediat poliţia locală.

Toate aceste informaţii, plus alerte în timp real şi adrese utile din ţară în care vă localizaţi, sunt pe aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”. Aplicaţia este făcută de Ministerul de Externe şi poate fi descărcată gratuit din magazinele de aplicaţii.

În nicio tara din UE nu sunt permise aparatele antiradar, mai informează stirileprotv.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS