12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(Video) Două turiste, decapitate în Maroc. Poliţia a găsit suspecţii oribilei crime

(Video) Două turiste, decapitate în Maroc. Poliţia a găsit suspecţii oribilei crime

Două turiste scandinave au fost ucise luni cu brutalitate în Maroc, unde se aflau în drumeție.

Louisa Jespersen, în vârstă de 24 de ani, din Danemarca și prietena ei, Maren Ueland, în vârstă de 28 de ani, din Norvegia, au fost decapitate lângă un sat din Maroc, luni, relatează Daily Mail. Fetele se aflau într-o excursie de o lună în nordul Africii, unde făceau drumeții, potrivit stirileprotv.ro.

Poliția are cel puțin patru suspecți în acest caz, unul dintre ei fiind un ”extremist”, potrivit autorităților citate de presa locală. O singură persoană a fost însă reținută. Crimele șocante au avut loc în Munții Atlas. Femeile au fost găsite moarte în cortul în care dormeau, la 11 km de satul Imlil. Autoritățile marocane iau în considerare și pista unui atac de natură teroristă.

Un martor care a cerut să rămână anonim a povestit că cele două tinere au fost decapitate în cort, în timp ce dormea, deși poliția nu a confirmat acest fapt oficial. Ministrul de interne a precizat doar că victimele aveau urme de violență în zona gâtului. Autoritățile verifică și autenticitatea unui video publicat online care ar surprinde momentul crimelor brutale.

Suspecții sunt din Marrakesh și și-au făcut tabară în apropiere de locul unde au fost găsite cadevrele fetelor. Potrivit presei locale un suspect și-a pierdut actul de identitate la locul faptei. Crimele pot avea și o motivație sexuală, a spus o sursă, citată de Daily Mail.

Zona în care fetele au fost omorâte este o populară destinație turistică. Familiile celor două au povestit că tinerele și-au luat toate măsurile de precauție și că iubeau natura. Mama Louisei a relatat însă că și-a implorat fiica să nu plece din cauza situației nesigure din Maroc.

Pe 21 noiembrie, Louisa și-a anunțat prietenii pe Facebook că pleacă într-o excursie în Maroc în luna decembrie și întreba dacă știe cineva ceva despre zonele de drumeție de pe vârful Toubkal. Fetele studiau împreuna la o universitate din Norvegia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS