10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipele de intervenție ale CFR acționează pe raza regionalelor Craiova-Timișoara. Șase trenuri spre București sunt blocate

Echipele de intervenție ale CFR acționează pe raza regionalelor Craiova-Timișoara. Șase trenuri spre București sunt blocate

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR) SA a informat, duminică după-amiază, că echipele de intervenţie acţionează încă din cursul nopţii pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

„Peste 200 de feroviari şi 10 drezine pantograf acţionează şi la această oră la intrările în staţii, în staţii şi pe secţiile de cale ferată unde circulaţie este încă întreruptă, din cauza copacilor care au rupt firele de contact şi s-au prăbuşit pe calea ferată”, se menţionează într-un comunicat de presă al CFR.

Drezinele pantograf acţionează, în acest moment, pe intervalele Vărădia – Săvârşin, Bărbăteşti – Musculeşti, Copăcioasa – Lunca Budieni, Valea Sadului – Livezeni şi Caransebeş – Lugoj pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact şi repunerea sub tensiune.

„În intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe distanţele respective a fost oprit pentru a permite accesul şi intervenţia drezinelor şi a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte staţii de pe traseu”, au precizat reprezentanţii CFR.

Trenuri afectate sunt: IR 1696/1695 Timişoara Nord – Bucureşti Nord (retur), IR 1692 Timişoara Nord – Bucureşti, IR 1822/1821 Arad – Bucureşti Nord (retur), tren 347-2 Curtici – Bucureşti Nord, tren 472-1 Bucureşti Nord – Curtici şi tren 472-2 Curtici – Bucureşti Nord. Primul tren are o întârziere de peste zece ore, reiese din informaţiile prezentate anterior de călători.

„În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operational traficul pe toate magistralele. Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, au atenţionat reprezentanţii CFR.

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara pe site-ul cfr.ro, la domeniul camere web.

„CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă”, au mai spus reprezentanţii CFR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS