Situaţia înainte de Crăciun. Pesta porcină africană evoluează în 296 localităţi, cu 1.136 focare. Despăgubirile au ajuns la 236,5 mil. leiPesta porcină africană (PPA) evoluează, la această dată, în 296 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 1.136 de focare (dintre care 18 în exploataţii comerciale), potrivit datelor transmise vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Mediafax.

În plus, Autoritatea a anunţat 444 de cazuri la mistreţi, iar, în total, au fost eliminaţi 364.044 de porci afectaţi de boală. Spre comparaţie, la data de 7 decembrie, numărul localităţilor în care evolua PPA ajunsese la 295, cu un număr de 1.131 focare (dintre care 18 în exploataţii comerciale) şi 381 de cazuri la mistreţi, iar, în total, fuseseră eliminaţi 362.648 de porci afectaţi de boală. Prin aplicarea eficientă a măsurilor de combatere a PPA, au fost stinse până la această dată 12 focare în judeţul Satu Mare şi singurul focar din judeţul Dâmboviţa. De asemenea, unitatea de procesare a cărnii aparţinând societăţii S.C. Carniprod SRL şi-a reluat activitatea, în data de 14 septembrie 2018.

Detaliat, situaţia evoluţiei focarelor de PPA se prezintă astfel: Judeţul Satu-Mare – 6 focare în gospodăriile populaţiei şi 19 cazuri la mistreţi; Judeţul Bihor – 47 de focare în gospodăriile populaţiei şi 2 cazuri la mistreţ; Judeţul Sălaj – 4 cazuri la mistreţi; Judeţul Tulcea – 571 de focare (dintre care 5 focare la exploataţii comerciale şi un focar la o exploataţie de tip A) şi 94 de cazuri la mistreţi; Judeţul Brăila – 122 de focare (dintre care 11 focare la exploataţii comerciale) şi 2 cazuri la mistreţi; Judeţul Constanţa – 88 de focare în gospodăriile populaţiei şi 4 cazuri la mistreţi; Judeţul Ialomiţa – 125 de focare în gospodăriile populaţiei şi 35 de cazuri la mistreţi; Judeţul Galaţi – 16 focare în gospodăriile populaţiei şi 7 cazuri la mistreţi; Judeţul Ilfov – 10 focare în gospodăriile populaţiei; Judeţul Călăraşi – 100 de focare (dintre care 1 focar la o exploataţie comercială) şi 26 de cazuri la mistreţ; Judeţul Buzău – 6 focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţ; Judeţul Giurgiu – 26 focare în gospodăria populaţiei şi 12 cazuri la mistreţ; Judeţul Teleorman – 8 focare în gospodăria populaţiei şi 236 cazuri la mistreţi; Judeţul Maramureş – 3 focare în gospodăria populaţiei; Judeţul Vrancea – un focar în gospodăria populaţiei; Judeţul Dolj – un focar în gospodăria populaţiei; Judeţul Argeş – un focar în gospodăria populaţiei; Judeţul Olt – 5 focare în gospodăria populaţiei şi 2 cazuri la misteţi.

Până la această data, 8.411 proprietari au fost despăgubiţi, valoarea totală a plăţilor fiind de 236,54 milioane de lei.


Detaliat, situaţia plăţilor despăgubirilor se prezintă astfel: Judeţul Satu-Mare – au fost plătite despăgubiri pentru 22 de exploataţii din cele 22 de exploataţii afectate în valoare de 63.260 de lei; Judeţul Bihor – au fost plătite despăgubiri pentru 211 exploataţii dintr-un total de 230 exploataţii afectate în valoare de 947.620 de lei; Judeţul Tulcea – au fost plătite despăgubiri pentru 1.162 de exploataţii dintr-un total de 1.170 de exploataţii în valoare de 45,8 milioane de lei; Judeţul Brăila – au fost plătite despăgubiri pentru 3.205 de exploataţii dintr-un total de 3.208 exploataţii în valoare de 166,79 de milioane de lei; Judeţul Constanţa – au fost plătite despăgubiri pentru 847 de exploataţii dintr-un total de 849 de exploataţii în valoare de 3,77 milioane de lei; Judeţul Ialomiţa – au fost plătite despăgubiri pentru 2.389 de exploataţii dintr-un total de 2.500 de exploataţii în valoare de 6,53 milioane de lei; Judeţul Galaţi – au fost plătite toate cele 83 de exploataţii în valoare de 248.000 de lei; Judeţul Ilfov – au fost plătite despăgubiri pentru toate cele 7 exploataţii afectate în valoare de 71.640 de lei; Judeţul Călăraşi – au fost plătite despăgubiri pentru 309 exploataţii dintr-un total de 312 exploataţii în valoare de 11 milioane de lei; Judeţul Teleorman – au fost plătite despăgubiri pentru 9 exploataţii dintr-un total de 10 exploataţii în valoare de 38.670 de lei; Judeţul Vrancea – au fost plătite despăgubiri pentru singura exploataţie afectată în valoare de 7.000 de lei; Judeţul Giurgiu – au fost plătite despăgubiri pentru 115 de exploataţii dintr-un total de 116 exploataţii în valoare de 1.088.010 de lei; Judeţul Dolj – au fost plătite despăgubiri pentru toate cele 20 de exploataţii afectate în valoare de 74.000 de lei; Judeţul Buzău – au fost plătite despăgubiri pentru cele 2 de exploataţii în valoare de 3.300 de lei; Judeţul Argeş – a fost plătită despăgubirea pentru singura exploataţie în valoare de 2.000 de lei; Judeţul Olt – au fost plătite despăgubiri pentru 23 de exploataţii dintr-un total de 121 de exploataţii afectate în valoare de 28.370 de lei.

Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 14 decembrie 2018

Actualitate

» Situaţia înainte de Crăciun. Pesta porcină africană evoluează în 296 localităţi, cu 1.136 focare. Despăgubirile au ajuns la 236,5 mil. lei
» Inspecţia judiciară scoate la concurs 23 de posturi de inspectori judiciari
» Tensiuni în Balcani. Serbia evocă posibilitatea unei intervenţii militare în Kosovo. NATO face apel la calm
» Alertă de avalanşe. Risc însemnat la altitudini de peste 1.800 de metri
» Vrei să-ţi schimbi furnizorul de energie şi gaz? De azi, ENEL a deschis primul său magazin din Craiova
» O trăsură cu cai ce „încerca să iasă din mormânt“, descoperită de arheologi
» Liberalii vor ca apa meteorică să fie plătită din buget
» Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu premierul britanic, Theresa May
» Aplicația pentru înscrierea în Start-Up Nation 2018 se poate testa de vineri până duminică
» Camera Reprezentanților din Congresul SUA a adoptat Rezoluția prin care se sărbătorește ”Centenarul Marii Unirii a României din 1918”
» Ucenicia la locul de muncă și stagiul profesional – măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă
» Traversarea cu feribotul, întreruptă temporar între Bechet şi Oreahovo
» Românii mai au la dispoziție încă o săptămână pentru investi în titlurile de stat CENTENAR
» Consiliul UE cere României să aplice recomandările MCV
» Primăriile vor primi bani pentru plata cheltuielilor curente

Publireportaj

» Creativitate şi stil la „Coolhunting afFAIRs”

Dolj

» Un sfert din pensionarii doljeni primesc pensia minimă
» Patru Ford Ecosport cu tracţiune integrală, la scara Primăriei Craiova
» De astăzi se zboară spre Bruxelles, de pe Aeroportul Craiova
» Cartea „Reflexii şi documentări la 100 de ani de la Marea Unire“, lansată la Biblioteca Judeţeană
» Wielpütz Automotive din Germania renunță la fabrica din Craiova
» Se închid gazele pe mai multe străzi din Filiaşi
» Tramvaiele din Craiova au reintrat în funcţiune
» Tramvaiele din Craiova nu circulă din cauza unei pene de curent
» Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Craiova, în pană de curent de câteva ore
» Gazeta de Sud, premiată de FNGCIMM
» Fermierii sunt sprijiniţi de FNGCIMM să cumpere terenuri agricole
» Craiova: Compania Magna, alături de Gazeta de Sud în campania umanitară pentru copiii abandonaţi
» Crăciunul, sărbătorit la Grădiniţa Pinocchio din Craiova
» Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa: „Deocamdată e de preferat ca spitalul regional să rămână în seama Ministerului Sănătăţii“
» De mâine se va putea zbura spre Bruxelles, de pe Aeroportul Craiova
» Craiova: Poliţiştii rutieri au sancţionat şoferii care nu acordă prioritate pietonilor
» Dolj: Acţiune pentru combaterea activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificație”
» Dolj: Prejudiciu recuperat de la persoane bănuite de furt
» Craiova: Reţinut după ce a fost prins în flagrant de poliţişti
» Centrul „Sfântul Nicolae” din București al Arhiepiscopiei Craiovei organizează serbarea „Ceata Colindătorilor”

Gorj

» Gorj: Accident rutier cu trei victime la Tismana
» Gorj: Razii la comercianții de cherestea
» Cod Portocaliu de ninsoare pentru judeţele Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea
» Gorj: Un bărbat a ajuns în arest pentru furtul unei biciclete

Olt

» (Video) Șeful Casei de Pensii Olt, acuzat că animalele lui de pază i-ar fi omorât vecinului șapte animale
» Olt: Tineri prinși cu materiale pirotehnice, parfumuri și țigări de contrabandă în valoare de aproape 13.500 de lei
» Americanii au inaugurat creșa construită la Caracal cu 350.000 dolari
» (Video) Olt: Accident în lanț la ieşirea din Balş
» Prins în timp ce bracona în Olt

Mehedinţi

» Aproape 200 de locuri de muncă vacante în Mehedinţi

Sport

» DJTS Dolj a premiat performerii (galerie foto)

Magazin

» Shakira, pusă sub acuzare pentru fraudă fiscală în Spania. Vedeta datorează peste 14,5 milioane de euro
» (Galerie foto) Idei inedite pentru aranjare felurilor de mâncare pe masa de Crăciun

Top