20.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Ţigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă la PTF Straja. Captură...

Ţigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă la PTF Straja. Captură impresionantă şi a poliţiştiilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei

-

La nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanşat, duminică dimineaţă, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Potrivit IGPF, duminică, în jurul orei 02.15, poliţiştii au observat pe raza localităţii de frontieră Straja, judeţul Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Potrivit IGPF, la faţa locului au fost descoperite 20 de colete care conţineau cantitatea de 16.000 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 187.200 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

La rândul lor, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 18.800 pachete cu ţigări la frontiera verde şi ascunse în mai multe spaţii special amenajate ale unui autoturism.

„Ieri, 8 decembri, în jurul orei 10,30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, pe sensul de ieşire din ţară, Andreia F., în vârstă de 30 de ani, cu dublă cetăţenie româno-maghiară, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în spaţii special amenajate sub bara de protecţie spate şi sub bancheta autoturismului, cantitatea de 2.810 pachete cu ţigări, diferite mărci. Ţigările, în valoare de 33.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 15.000 de lei a fost indisponibilizat deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor”, se mai arată în comunicat emis de IGPF.

Conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete, conform Codului Fiscal.

 

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.