16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur în judeţul Buzău, al doilea în şase ore

Cutremur în judeţul Buzău, al doilea în şase ore

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 s-a produs miercuri dimineaţă, în judeţul Buzău, fiind al doilea seism înregistrat în interval de aproape şase ore în ţară, după cel din judeţul Vrancea, scrie Mediafax.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit la 3,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs miercuri dimineaţa în judeţul Buzău.
Datele revizuite ale INFP arată că seismul s-a produs la o adâncime de 148 de kilometri. INFP a anunţat iniţial că magnitudinea seismului a fost 3,7. Cutremurul s-a produs miercuri dimineaţă, în judeţul Buzău, fiind al doilea seism înregistrat în interval de aproape şase ore în ţară, după cel din judeţul Vrancea. Seismul s-a înregistrat la ora 7.33. Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a înregistrat şi miercuri noapte, la ora 2.17, în judeţul Vrancea.
Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 28 octombrie, având o magnitudine de 5,8 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, fiind resimţit şi în Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS