16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateONU cere fonduri de 738 de milioane de dolari pentru vecinele Venezuelei, confruntate cu un val de refugiaţi

ONU cere fonduri de 738 de milioane de dolari pentru vecinele Venezuelei, confruntate cu un val de refugiaţi

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat marţi că vor fi necesare fonduri în valoare de 738 de milioane de dolari pentru a ajuta, în 2019, statele vecine Venezuelei să facă faţă fluxului de refugiaţi şi migranţi veniţi din această ţară, victimă a unei grave crize economice şi umanitare, informează Agerpres, citând Reuters.

Este pentru prima dată când această criză este inclusă în apelul anual al ONU la colectare de fonduri în scopuri umanitare, suma totală estimată pentru anul viitor fiind de 21,9 miliarde de dolari, fără a lua în calcul şi Siria.

Din 2015, trei milioane de venezueleni au fugit de problemele politice şi economice din ţara lor, potrivit cifrelor Înaltului comisariat al ONU pentru refugiaţi. Cei mai mulţi au plecat în 16 alte ţări din America Latină şi zona Caraibelor, în frunte cu Brazilia, Columbia, Ecuador şi Peru.

„În 2019, circa 3,6 milioane de oameni vor avea nevoie de asistenţă şi protecţie, fără perspective de întoarcere în ţară pe termen scurt şi mediu”, se arată în apelul Naţiunilor Unite.

Cea mai mare povară o poartă în prezent Columbia, care a primit un milion de venezueleni, a menţionat coordonatorul ONU pentru crize umanitare, Mark Lowcock.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS