24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest în Piața Victoriei, de Ziua Națională. Aproape 1.000 de oameni sunt în fața Guvernului

Protest în Piața Victoriei, de Ziua Națională. Aproape 1.000 de oameni sunt în fața Guvernului

Aproape 1.00 de oameni s-au strâns în faţa Guvernului pentru un protest de Ziua Națională a României. Protestatarii sunt nemulţumiţi de modul în care este condusă România, la 100 de ani de la Marea Unire, şi cer demisia executivului.
Oamenii au steguleţe tricolore și cu însemnele UE şi scandează „Demisia!”
Protestatarii spun că Executivul nu face decât să dea legi în interesul unor politicieni care au probleme cu legea.
Sub mesajul „La mulţi ani în UE, România! E timpul să scapi de hoţi!”, pe reţelele de socializare sunt anunţate proteste în în zeci de oraşe din ţară.
„De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători şi onora România şi Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde îşi dorea să fie şi acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleaşi pe care le preţuim şi azi: domnia legii, democraţia, solidaritatea şi libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracţional care a ajuns la conducerea ei şi vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piaţa Victoriei să strigăm două lucruri: La mulţi ani, România! şi Demisia! Această ţară merită mai mult decât un Guvern incompetent şi toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de puşcărie”, se arată în descrierea evenimentului. (sursa:digi24)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS