Acasă Actualitate A murit George H. W. Bush, al 41-lea președinte al Statelor Unite...

A murit George H. W. Bush, al 41-lea președinte al Statelor Unite ale Americii

Fostul președinte al SUA, George Herbert Walker Bush, a încetat din viață la vârsta de 94 de ani. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al familiei, Jim McGrath, transmite Reuters.
Fostul președinte american George H.W. Bush, lider al Casei Albe la finalul Războiului Rece, a murit vineri seară.
George Bush a fost spitalizat de mai multe ori anul acesta. În luna aprilie a fost internat de urgență, la o zi după înmormântarea soției sale, Barbara Bush.
Al 41-lea președinte al Statelor Unite i-a depășit în longevitate pe predecesorii săi.
Bush a fost lider al Casei Albe din 1989 până în 1993, după două mandate de vicepreședinte sub Ronald Reagan.
A servit ca director al CIA, a fost președinte al Comitetului Național Republican, ambasador al Statelor Unite și reprezentant în China. A avut două mandate în Camera Reprezentanților pentru un district din Houston.
Bush s-a născut pe 12 iunie 1924, în Milton, Massachusetts, și a crescut în Greenwich, Connecticut.
Tatăl lui, Prescott Bush, a fost bancher și senator republican de Connecticut.
George H.W. Bush s-a înrolat în Marina americană în 1942, la vârsta de 18 ani. A participat la 58 de misiuni de luptă, iar avionul său a fost doborât deasupra Pacificului. Pentru faptele sale, a fost decorat.
În timp ce era în Marină, s-a căsătorit cu Barbara Pierce. Au avut 6 copii: George W., care a devenit al 43-lea președinte al Statelor Unite, Robin, care a murit, pe John, cunoscut ca “Jeb”, care a devenit guvernatorul Floridei și care a participat la cursa pentru prezidențiale în 2016, pe Neil, Marvin și Dorothy.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version