O fetiță de doi ani a murit după ce ar fi fost hrănită doar cu lapte şi ceai, diagnosticul pus de medici fiind anemie severă. Fetița este din comuna suceveană Preuteşti și a decedat la Spitalul din Fălticeni, scrie Adevărul.

Luni, când a văzut că fetița se simte rău, tatăl a dus-o la soacra sa, care locuieşte în comuna Horodniceni. Femeia este cea care a sunat la 112. Copila a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Fălticeni, unde a fost diagnosticată cu anemie severă şi insuficienţă respiratorie. Fetița de doi ani a fost internată pe 26 noiembrie, la ora 19.00, în Secţia de Pediatrie, iar în jurul orei 22.00 a intrat în stop cardio-respirator. Medicii nu au reușit să-i salveze viața copilei și spun că aceasta ar fi fost hrănită numai cu lapte și ceai.

„Bunica a spus că a fost hrănită doar cu lapte şi ceai. Un copil de doi ani are nevoie de o alimentaţie mult mai consistentă. La doi ani, copilul se hrăneşte şi cu brânză şi cu carne. Pacienta a fost diagnosticată cu anemie severă”, a declarat directorul medical al Spitalului Fălticeni, Dorin Vâlceanu. Copila se afla doar în grija tatălui pentru că mama sa este plecată la muncă în străinătate. Cei doi părinţi mai au trei copii.

Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că familia din Preuteşti nu se afla în evidenţele instituţiei. Angajaţii Direcţiei au declanşat o anchetă. „Fetiţa cea mică avea probleme de sănătate de la naştere. Trebuie să vedem care este situaţia celorlaţi trei copii. Să vedem dacă se impune o măsură de protecţie”, a spus Daneliuc. La rândul lor, poliţiştii suceveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.