14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate9.000 de polițiști vor acționa, în fiecare zi, în acest week-end prelungit

9.000 de polițiști vor acționa, în fiecare zi, în acest week-end prelungit

Aproximativ 9.000 de polițiști vor acționa, în fiecare zi, în acest week-end prelungit, de Sfântul Andrei și cu ocazia Zilei Naționale a României.  

În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, în toată țara sunt programate ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului şi la cele comemorative ale Centenarului Marii Uniri, parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Poliţia Română va acţiona, la nivel naţional, zilnic, cu aproximativ 9.000 de poliţişti şi aproape 4.000 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători.

De asemenea, în jur de 3.500 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Aproape 2.000 de polițiștii rutieri vor fi în dispozitiv, cu aproximativ 300 de aparate radar, pe principalele drumuri naționale, dar și în stațiunile turistice, în zonele de agrement și în punctele cu risc ridicat de accidente rutiere, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere negative. De asemenea, aceștia vor institui, în funcție de situație, restricții ale traficului rutier pe rutele ce converg spre zonele de desfășurare a evenimentelor.

Totodată, structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, în staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 16 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

De Ziua Națională a României sunt preconizate peste 450 de manifestări publice și ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, la care se estimează participarea a 550.000 de oameni. Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la aceste evenimente, se va acționa suplimentar cu peste 4.000 de polițiști față de dispozitivul curent.

 

Sursa: IGPR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS