22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManfred Weber: Bulgaria intră în Schengen, România mai așteaptă

Manfred Weber: Bulgaria intră în Schengen, România mai așteaptă

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene, a declarat că Bulgaria intră în Schengen în 2019, în timp ce România mai așteaptă. Manfred Weber a salutat cabinetul condus de Boiko Borisov pentru cel mai pozitiv raport de monitorizare al Comisiei Europene, potrivit europafm.ro.

În privința României, Manfred Weber s-a arătat critic în ultimul timp, în special în vară după Mitingul Diasporei care a degenerat într-o serie de violențe.

Declarația vine după o întâlnire avută, la Bruxelles, cu vicepreședintele partidului de guvernământ din Bulgaria GERB, Țvetan Țvetanov.

Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa, conformă cu Acordul de la Schengen. În prezent, 26 state europene sunt membre cu drepturi depline în Acordul Schengen. Aderarea la spațiul Schengen are ca efect ridicarea controalelor între frontierele interne ale statelor membre Schengen, care aplică în întregime acquis-ul Schengen, fiind creată o singură frontiera externă unde controalele se desfășoară conform unui set de reguli stricte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS