14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă puncte de trecere a frontierei, închise din cauza vremii. Restricţii de tonaj pentru vehiculele care merg spre Bulgaria

Două puncte de trecere a frontierei, închise din cauza vremii. Restricţii de tonaj pentru vehiculele care merg spre Bulgaria

Punctele de trecere a frontierei Zimnicea şi Turnu Măgurele au fost închise, miercuri, din cauza vremii, judeţul Teleorman fiind sub atenţionare cod galben de ninsoare şi vânt, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Adrian Gelu Dragomir, din cauza vremii nefavorabile, punctele de trecere a frontierei Zimnicea şi Turnu Măgurele s-au închis. „Din cauza vremii nefavorabile, începând cu ora 10.00, PTF Turnu Măgurele s-a închis. La fel şi PTF Zimnicea, de la ora 11.00”, a anunţat reprezentantul ISU Teleorman.

Judeţul Teleorman este sub cod galben de vânt şi ninsoare până miercuri seara, la ora 20.00. Sunt restricţii de tonaj pentru autovehiculele grele care se deplasează spre Bulgaria, pe DN 5 – Giurgiu – Ruse, după ce autorităţile bulgare au luat decizia, miercuri, să impună restricţii pe DE 85, între Ruse şi Byala, respectiv pe DE 70, între Ruse şi Razgrad, din cauza căderilor de zăpadă. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, autorităţile bulgare au luat decizia restricţionării autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone pe DE 85, între Ruse şi Byala, respectiv pe DE 70, între Ruse şi Razgrad, astfel că a fost impusă restricţie de tonaj şi pe teritoriul României, pentru autovehiculele grele care se deplasează spre Bulgaria prin DN 5 – Giurgiu – Ruse.

De asemenea, pe DN 3, între localităţile Lehliu şi Cuza Vodă, în judeţul Călăraşi, a fost impusă restricţie de tonaj pentru autoturismele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pentru a se permite utilajelor CNAIR să acţioneze pentru curăţarea carosabilului de zăpadă şi împrăştierea de material antiderapant.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de vânt şi ninsori valabilă până miercuri seara în sudul şi sud-estul ţării, când intră în vigoare o altă avertizare, de vreme deosebit de rece în toată ţara, până vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS