24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 2.000 de telefoane mobile, descoperite în penitenciare în primele zece luni

Peste 2.000 de telefoane mobile, descoperite în penitenciare în primele zece luni

Peste 2.000 de telefoane mobile şi peste 150 de substanţe stupefiante au fost descoperite în penitenciarele din ţară de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, potrivit datelor comunicate Agerpres de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Dintre 2004 aparate de telefon, 406 au fost găsite înainte de a intra în posesia deținuților, iar 1.598 ulterior, a precizat ANP. În aceeaşi perioadă au fost descoperite 2.346 de cartele SIM, dintre care 467 înainte de intrarea în posesie, iar 1.879 după. Potrivit sursei citate, de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii octombrie, au fost depistate 157 de substanţe susceptibil a fi stupefiante, dintre care 38 înainte de intrarea în posesie, iar 119 ulterior.

Căile şi metodele de introducere în sistemul penitenciar a obiectelor interzice sunt dintre cele mai diverse, cele mai multe fiind ascunse în pachete cu alimente şi bunuri primite de deţinuţi de la aparţinători sau în interiorul corespondenţei. Cele mai vizate zone în care au fost descoperite telefoane mobile, cartele SIM şi substanţe stupefiante au fost: camere de deţinere, punct primire deţinuţi, sector vizită, curţi de plimbare, perimetru, interiorul corespondenţei, a menţionat ANP. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS