Acasă Actualitate Aproape 1.000 de persoane, prinse în flagrant în timp ce comiteau ilegalităţi,...

Aproape 1.000 de persoane, prinse în flagrant în timp ce comiteau ilegalităţi, în doar 24 de ore

-

Polițiștii români au intervenit joi, 22 noiembrie, la peste 2.600 de evenimente la care au fost solicitați pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține siguranța publică. De asemenea, au aplicat peste 7.500 de sancțiuni contravenționale unor persoane care au încălcat normele sociale și au reținut permisele a 405 șoferi care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Aproape 11.000 de poliţişti au acționat, la data de 22 noiembrie a.c., la nivel național, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 289 de acțiuni și s-a intervenit la 2.607 de evenimente, dintre care 2.125 sesizate prin 112. Polițiștii au constatat 714 infracţiuni, 985 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.

În cauzele instrumentate, au fost dispuse 54 de măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii au aplicat 7.569 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.100.000 de lei, pentru neregulile constatate.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, s-au folosit 278 de aparate radar. În cadrul activităţilor desfășurate de poliţiştii rutieri, au fost constatate 78 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 405 permise de conducere și au fost retrase 180 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...