8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Statuia-simbol a Slatinei, vandalizată din neglijența autorităților

Statuia-simbol a Slatinei, vandalizată din neglijența autorităților

-

O fotografie postată miercuri-seară de o mare iubitoare de fotografie a stârnit reacții dure pe facebook. Fotografia îl înfățișează pe domnitorul A.I. Cuza abandonat la marginea zonei supusă reabilitării, între timp cineva grăbindu-se să-și pună și „semnătura“.

 

Statuia domnitorului A.I. Cuza, un simbol al orașului însă de la instalare, în 1993, a fost coborâtă de pe soclu pentru a se construi unul nou, mai mic de înălțime, zona de pe bulevardul A.I. Cuza fiind supusă reabilitării, lucrările, spun reprezentanții municipalității, fiind prograat să se încheie până la 1 decembrie.

Intenția bună a autorităților s-a transformat însă într-un episod de vandalism, statuia domnitorului fiind atacată cu grafitti. Profesoara de arte vizuale Daniela Iancu l-a surpins astfel pe domnitor, fotografia postată fiind completată cu explicația „A I Cuza pe A I Cuza. La propriu“.

Comentariile și distribirile nu au întârziat să apară, slătinenii taxând dur decizia autorităților de a nu proteja statuia.

„N-am vrut să fie un eveniment, eu nici nu am comentat, pur și simplu mi s-a părut o chestie foarte puternică. Mi se pare că ar fi trebuit să fie, având în vedere că este un simbol puternic, protejată cu ceva. A stat acolo, s-a scris pe ea, părea ca un mort. (…) E o fotografie făcută cu telefonul, eu umblu mult prin oraș, nu fac politică, am găsit un subiect… Din respect pentru acest simbol eu am ștrs tag-ul de pe umăr și de pe sabie, dar am și varianta originală, am șters în ideea să nu se ajungă și la mai multe înjurături. Am văzut că au preluat-o partide, dar nu asta a fost ideea. Eu am găsit pur și simplu un subiect interesant și am fotografiat. Eu fotografiez străzi și oameni din Slatina, asta a fost“, a precizat, la solicitarea noastră, prof. Iancu.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.