Acasă Actualitate Hidroelectrica, obligată să distribuie 550 de milioane de lei sub formă de...

Hidroelectrica, obligată să distribuie 550 de milioane de lei sub formă de dividende suplimentare

-

Hidroelectrica a anunțat joi că acționarii vor discuta în ședința AGA din 19 decembrie distribuirea a 550 de milioane de lei sub formă de dividende suplimentare, informează Hotnews. Ministerul Energiei, acționarul majoritar al companiei, a solicitat să fie repartizate sume din rezerve. Reamintim că și alte companii de stat profitabile sunt forțate de Guvern să distribuie sub formă de dividende sume mari din rezerve, chiar cu prețul de a pune în pericol investiții importante. Până acum au anunțat că vor scoate bani din rezerve companiile Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Transgaz și Hidroelectrica.

Cel mai mult va distribui Romgaz: peste 700 de milioane de lei. Aceste sume se adaugă deja sumelor distribuite deja din profiturile pe anul trecut. Cererea statului român ca aceste companii să distribuie dividende suplimentare era de așteptat, în condițiile în care deficitul bugetar este foarte mare, existând riscul de a fi depășit. Practic, companiile sunt obligate să repartizeze acționarilor aproape întreg câștigul, în loc să-l investească în proiecte noi.

Conform unui memorandum al Guvernului, companiile cu capital de stat sunt obligate, pentu al doilea an consecutiv, să vireze acționarilor cel puțin 90% din profit, banii fiind necesari pentru acoperirea majorărilor de pensii și salarii.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.