Acasă Actualitate Studiu OAR: Doar în 37,95% din cazuri autorizaţia de construire este emisă...

Studiu OAR: Doar în 37,95% din cazuri autorizaţia de construire este emisă în termenul legal 30 de zile

-

Un chestionar public, realizat la nivel naţional în perioada august – octombrie, la iniţiativa Ordinului Arhitecţilor din România şi sintetizând 820 de răspunsuri de la arhitecţi şi profesionişti din domeniul construcţiilor, funcţionari publici şi beneficiari de arhitectură, a reliefat că doar în 37,95% din cazuri autorizaţia de construire este emisă în termenul legal de 30 de zile.

„Doar în 37,95% din cazuri autorizaţia de construire este emisă în 30 de zile. (…) Probleme majore sunt înregistrate în marile oraşe, acolo unde presiunea dezvoltatorilor, depăşirea capacităţii administrative şi vulnerabilitatea regulamentelor de urbanism duc la întârzieri semnificative. În Constanţa doar 6,25% din autorizaţiile de construire solicitate sunt emise în termen de 30 de zile, fiind localitatea cu cel mai scăzut procent. Urmează Bucureşti – 8,18%, Ilfov – 20%, Sibiu – 23% şi Timiş – 27%. (…) Sondajul arată că principalele motive care întârzie autorizaţiile de construire sunt cele birocratice, subiective, cantitative şi nu cele tehnice, obiective şi calitative”, relevă o sinteză a studiului, dată publicităţii marţi, la sediul OAR.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.