11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri SUA 2018. Rezultate parţiale: Democraţii au obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Alegeri SUA 2018. Rezultate parţiale: Democraţii au obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Preşedintele SUA, Donald Trump, a felicitat-o pe Nancy Pelosi, liderul opoziţiei din Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care rezultatele parţiale indică o probabilă majoritate democrată în această cameră, a anunţat Drew Hammill, adjunctul şefului de cabinet al lui Pelosi, scrie Mediafax.

Hammill a mai precizat pe Twitter că preşedintele a salutat apelul la bipartizanat lansat de Pelosi în discursul ei. Preşedintele Donald Trump a afirmat, luni seară, că scrutinul legislativ parţial care se va derula marţi este „un referendum” privind politicile sale, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (de opoziţie) ar afecta proiectele prezidenţiale.

„Chiar dacă nu sunt pe buletinul de vot, într-un anumit fel sunt pe buletinul de vot”, a declarat Donald Trump în cursul unui eveniment electoral. „Presa consideră scrutinul un referendum privind persoana mea şi privind mişcarea” politică republicană, a adăugat liderul de la Casa Albă. Donald Trump a îndemnat simpatizanţii republicani să meargă la vot, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (centru-stânga, de opoziţie) în vreuna dintre Camerele Congresului va afecta politicile sale. „Este o situaţie fragilă”, a spus Donald Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS