Acasă Actualitate Vreme deosebit de caldă în acest weekend. Temperaturi cu peste 10 grade...

Vreme deosebit de caldă în acest weekend. Temperaturi cu peste 10 grade mai mari decât media perioadei

-

Meteorologii anunţă, pentru acest weekend, o vreme deosebit caldă şi temperaturi cu 10 grade mai mari decât media acestei perioade pentru mare parte din ţară.
„În acest weekend, vremea va fi deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, acolo unde temperaturile vor fi mai ridicate cu peste 10 grade faţă de mediile multianuale. Astfel că la amiază se vor înregistra 25-26 de grade. Adică Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania. Şi în zonele de deal şi de munte, vremea va fi mai frumoasă, mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, cu un cer variabil. În restul teritoriului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, înnorările vor fi temporare, mai ales dimineaţa şi noaptea va fi nebulozitate de tip stratiform, deci vreme mai închisă. Cu ceaţă, posibil dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse, iar izolat chiar şi burniţă sau ploaie slabă”, a declarat pentru Mediafax Alina Şerban, meteorologul de serviciu din cadrul Adiministraţiei Naţionale de Meteorologie.
Potrivit meteorologului, în regiunile extracarpatice, temperaturile vor fi mai coborâte decât în restul zonei, dar mai ridicate decât mediile.

„Se vor înregistra 14-15 şi cel mult 19 grade. Cele mai ridicate valori pentru zonele acestea vor fi în zonele deluroase, zona mai înaltă de relief (…) Ploi izolat, slabe, în regiunile vestice, nord vestice, iar în celelalte regiuni, tot la nivel izolat, mai degrabă burniţe”, a mai spus Alina Şerban. În Capitală, zilele de sâmbătă şi duminică vor fi similare cu cea de vineri.

La această oră, în municipiul Craiova se înregistrează 12 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

Nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Craiova au efectuat, ieri, semnal regulamentar de oprire unui autoturism, condus pe bulevardul Decebal. Conducătorul autoturismului a...