8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul General a publicat documentele cerute de Ministerul Justiţiei lui Augustin Lazăr pentru candidatura din 2016. Procedura a fost legală

Parchetul General a publicat documentele cerute de Ministerul Justiţiei lui Augustin Lazăr pentru candidatura din 2016. Procedura a fost legală

Parchetul General a publicat, astăzi. pe pagina de internet a instituţiei, documentele care arată criteriile, condiţiile şi documentele pe care Ministerul Justiţiei le-a solicitat procurorului Augustin Lazăr, în aprilie 2016, când acesta a candidat pentru funcţia de procuror general, pentru a demonstra că procedura a fost legală.

„Urmare a afirmaţiilor manipulatorii lansate în mass-media, arătăm care au fost ,,Criteriile, condiţiile şi documentele solicitate de către Ministerul Justiţiei pentru desfăşurarea procedurii de numire, în aprilie 2016, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – procedură legală şi transparentă”, se arată pe site-ul Parchetului General.
Între documentele prezentate se numără adresa formulată de ministrul Justiţiei de la acea vreme, Raluca Prună, şi lista criteriilor şi calendarul procedurii de recrutare pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie.

În adresa transmisă de Prună se arată că un candidat trebuie să aibă un dosar care să conţină CV, o scrisoare de intenţie.

Precizările vin după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că procurorul general ar fi trebuie să răspundă dacă acuzaţiile la adresa sa sunt sau nu adevărate, precizând că el, dacă ar fi fost ministru al Justiţiei la momentul respectiv şi primea un dosar incomplet, nu l-ar fi primit deloc.

„Ar fi trebuit să spună dacă afirmaţiile făcute sunt sau nu adevărate. Adică noi riscăm să tragem concluzii îaninte de a vedea dacă spusele sunt adevărate sau nu. Legea spune care sunt piesele ce trebuie cuprinse în dosar şi se primeşte doar un cv la email în dosarul atasat. Dacă nu era complet dosarul eu personal, ca ministru, nu primeam dosarul. Sigur pot fi aduse şi multe alte argumente”, a declarat Tudorel Toader, la intrarea în CSM. Ministrul Justiţiei a declanşat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr în 24 octombrie.

Mai trebuie spus că Augustin Lazăr a cerut la Curtea de Apel Alba, în contencios administrativ, suspendarea procedurii de revocare inițiată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS