21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSJU Craiova amendat cu 5.000 de lei. Supraaglomerare, igienă necorespunzătoare - problemele depistate de inspectorii DSP Dolj

SJU Craiova amendat cu 5.000 de lei. Supraaglomerare, igienă necorespunzătoare – problemele depistate de inspectorii DSP Dolj

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj (DSP) au făcut un control în urma sesizărilor făcute în presă de către părinții copiilor intrnați în secția Pediatrie II de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova. Au fost verficate condițiile din ambele clincii de Pediatrie. Supraaglomerare. Mai mulți pacienți și aparținători decât paturi. Mobilier deteriorat. Igienă necorespunzătoare. Este ceea ce au descoperit inspectorii DSP în Clinica Pediatrie II.

Mai mulți părinți au sesizat condițiile în care sunt internați micuții și mămicile lor în secțiile de Pediatrie.
Părinții s-au plâns de condițiile de igienă, mobilier vechi și prezența gândacilor în saloane. GdS a prezentat acest subiect în urmă în aceste zile: http://www.gds.ro/Local/2018-10-30/gandaci-si-paturi-vechi-la-sectia-de-pediatrie-de-la-sju-craiova/.

Ca urmare, inspectorii DSP Dolj au mers în control.

„Cele două clinici sunt prinse în programul de igienizare din 2018. Ieri se făcea igienizare în Clinica Pediatrie I, urmând ca după terminare să intre în plan și Pediatrie II. La Pediatrie II s-a constatat un număr mai mare de aparținători decât numărul de paturi, erau 10 paturi și 17 internări. S-a găsit mobilier vechi, deteriorat. Starea de igienă a secției nu este corespunzătoare. La data controlului nu s-au găsit insecte în secție. S-a verificat și respectarea planului de dezinfecție, ultima acțiune fiind în data de 2 octombrie 2018. S-a recomandat spitalului să ia măsuri penru redimensionarea numărului de paturi pentru aparținători”, a declarat dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt la DSP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS