5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIarnă timpurie în Franţa. Stratul de zăpadă are deja 40 de centimetri în mai multe localităţi

Iarnă timpurie în Franţa. Stratul de zăpadă are deja 40 de centimetri în mai multe localităţi

Mai multe localităţi din centrul şi sudul Franţei au fost acoperite de un strat de zăpadă de peste 40 de centimetri, care a creat haos pe şosele şi a dus la întreruperea furnizării cu energie electrică în aproximativ 200.000 de locuinţe, au anunţat marţi autorităţile franceze, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Furtunile de zăpadă au acoperit regiunea Auverge-Rhone-Alpes şi zonele limitrofe, precum şi sud-vestul oraşului Lyon. Imaginile difuzate de posturile de televiziune locale arată mai multe oraşe şi autostrăzi care au fost acoperite cu un strat gros de omăt, iar sute de maşini au fost îngropate în zăpadă. Aproxiamtiv 900 de camoiane au rămas înzăpezite peste noapte, iar sute de şoferi şi-au abandonat maşinile pentru a căuta un loc cald şi sigur unde să-şi petreacă noaptea.
Oamenii au postat pe Facebook sute de mesaje cerând ajutor pentru a putea fi salvaţi. Mai multe autospeciale s-au aflat pe teren pentru a curăţa drumurile.
Compania de distribuţie a energiei electrice din Franţa a anunţat că 195.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în două regiuni din centrul ţării, Limousin şi Centre Val de Loire, unde angajaţii se află pe teren, încercând să restabilească conexiunile.

Meteorologii au respins criticile conform cărora nu ar fi emis avertismente privind înrăutăţirea vremii, precizând că au transmis cu câteva zile în urmă despre vremea rea care ar putea lovi regiunea în urma furtunilor şi a ploilor abundente care au căzut peste mai multe regiuni din Italia şi insula Corsica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS