10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou focar de pestă porcină, confirmat în România

Un nou focar de pestă porcină, confirmat în România

Pesta porcină africană se extinde în judeţul Buzău, după ce, sâmbătă, a fost confirmat un nou focar de pestă porcină, în satul Amara, din comuna Balta Albă, judeţul Buzău, la o distanţă de doar patru case de un alt focar confirmat la jumătatea lunii octombrie, scrie Mediafax.

Prefectura Buzău a transmis, sâmbătă seara, că laboratorul din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la un animal dintr-o gospodărie situată în apropierea primului focar apărut la jumătatea acestei luni în satul Amara, comuna Balta Albă. „Proprietarul animalului bolnav a sesizat ieri (vineri – n.r.) situaţia veterinarului din localitate, iar acesta a solicitat deplasarea unei echipe DSVSA Buzău. Dată fiind apropierea de primul focar (distanţă de 4 case), s-a decis sacrificarea preventivă a animalului, trimiterea de probe biologice pentru analize şi evaluarea în vederea acordării despăgubirii. S-a efectuat dezinfecţia temeinică a gospodăriei şi a zonei învecinate”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Buzău. În judeţ se menţin măsurile dispuse anterior, respectiv filtre dezinfectoare, restricţii privind transportul animalelor, zonele de protecţie şi supraveghere anunţate.

Încă un cutremur a avut loc în România, în această dimineață. Magnitudinea seismului: 3,2 grade pe scara Richter Încă un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, duminică dimineaţa, după seismul de mare intensitate, cu magnitudinea de 5,8 grade. Ultimul a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora 05.48, la adâncimea de 148 de kilometri. Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea oraşelor Întorsura Buzăului (41 km), Târgu Secuiesc (50 km), Vălenii de Munte (57 km). Cutremurul a avut magnitudinea de 3,2 grade pe Richter, s-a produs la adâncimea de 148 de kilometri, la ora 05.48. Un cutremur puternic cu magnitudine de 5,8 pe scara Richter s-a produs, duminică dimineaţă, în România, arată datele Institutului Naţional pentru Fizica pământului. Seismul a fost resimţit şi în Capitală.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS