15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZegrean îi dă soluţia lui Augustin Lazăr pentru a ataca REVOCAREA: Poate cere în justiţie anularea deciziei. Ar fi interesant de văzut soluţia

Zegrean îi dă soluţia lui Augustin Lazăr pentru a ataca REVOCAREA: Poate cere în justiţie anularea deciziei. Ar fi interesant de văzut soluţia

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat că procurorul general Augustin Lazăr poate cere în justiţie anularea deciziei de revocare, ar fi pentru prima dată când un astfel de act al ministrul Justiţiei este atacat în instanţă, şi ar fi interesant de văzut soluţia, scrie Mediafax.

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României spune că decizia Ministrul Justiţiei Tudorel Ttoade de a-l revoca din funcţie pe procurorul general al României, Augustin Lazăr poate fi atacată în instanţă, chiar dacă în lege nu se specifică clar acest lucru. Fostul preşedinte CCR spune că oricine se poate adresa justiţiei dacă se consideră nedreptăţit de un act administrativ şi, în acest caz ar fi interesant de văzut soluţia instanţei.

“Procurorul general, dacă consideră că actul prin care s-a propus revocarea lui este nelegal poate justiţiei pentru că accesul liber la justiţie este garantat de constituţie. Orice om, care consideră că i s-a încălcat un drept, printr-un act administrativ, şi acesta este un act administrativ, se poate adresa justiţiei, să ceară anularea actului şi repararea prejudiciului cauzat. Ar fi pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva, când un act al ministrului privind eliberarea din funcţie ar fi atacat în justiţie, dar premierele sunt binevenite şi de regulă justiţia nu se poate pronunţa dacă nimeni nu o cere. Primul pas este ca el să ceară aceasta la justiţie. Ar fi interesant de văzut care ar fi soluţia adoptată de instanţa de judecată. Sigur că nu scrie în lege că el poate să se adreseze justiţiei şi că actul acesta poate fi atacat, dar judecătorul nu poate să respingă o cerere de plano pentru că legea este neclară sau că nu e prevăzut în lege. Trebuie să judece, dar este o soluţie interesantă propusă de domnul procuror general…” a declarat pentru MEDIAFAX, Augustin Zegrean.

Fostul preşedinte CCR spune că încă din momentul în care Curtea Constituţională s-a pronunţat cu privire la conflictul dintre preşedintele României şi Ministrul Justiţiei că vor apărea situaţii de acest gen şi că ori de câte ori un ministru se supără pe un procuror în poate revoca din funcţie. În plus, Augustin Zegrean spune că nu i se pare normal ca preşedintele să fie forţat să întocmească un act cu care el nu este de acord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS