Două turiste din Bucureşti, care s-au rătăcit în Munţii Godeanu, zona Vârfului Gugu, au fost salvate, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, de jandarmii montani şi de salvamontiştii din Hunedoara, după o misiune care a durat mai bine de şase ore, informează Mediafax.

Potrivit Jandarmeriei, cele două turiste, una de 30 de ani şi alta de 31 de ani, din Bucureşti, au sunat la 112 spunând că s-au rătăcit în timp ce coborau de pe Vârful Gugu, din Munţii Godeanu.

„Două turiste din Bucureşti, în vârstă de 30, respectiv 31 de ani, au semnalat printr-un apel la 112 faptul ca s-au rătăcit după coborârea din Vârful Gugu din Munţii Godeanu. Jandarmii şi salvamontiştii hunedoreni au ajuns la cele două turiste după 6 ore de la primirea apelului”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Române, duminică dimineaţa.

Cele două femei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, ele fiind aduse în siguranţă la poalele munţilor.

Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.