15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanada, a doua țară din lume care a legalizat marijuana. La magazine s-au format cozi

Canada, a doua țară din lume care a legalizat marijuana. La magazine s-au format cozi

Canada a devenit a doua țară după Uruguay care a legalizat posesia de cannabis și folosirea sa în scopuri recreaționale, relatează BBC, potrivit site-ului stirileprotv.ro.

Piața pentru cannabis la nivel național s-a deschis miercuri la miezul nopții în mijlocul unor dezbateri care continuă despre impactul deciziei asupra sănatății, legii și siguranței publice. Informații despre noua legislație și campanii de conștientizare au vizat 15 milioane de gospodării. Însă rămân îngrijorări legate de pregătirea poliției în confruntarea cu șoferii afectați la volan de cannabis. Uruguay a fost prima țară care a legalizat marijuana, iar Portugalia și Olanda au depenalizat drogul. La magazinele din Newfoundland, primele deschise după miezul nopții, s-au format cozi, mulți dorind să fie primii care profită de legalizarea marijuanei. Unele cluburi au organizat petreceri pentru a sărbători evenimentul.

Unele magazine deja încep să termine stocurile pentru că au fost luate cu asalt de cei care au vrut să se bucure de legalizarea consumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS