22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea, citată la penitenciarul din Costa Rica în două dosare judecate în România

Elena Udrea, citată la penitenciarul din Costa Rica în două dosare judecate în România

Elena Udrea urmează să fie citată la penitenciarul din Costa Rica în procesul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, dar şi într-o altă cauză în care a cerut redeschiderea anchetei pe numele Anei Maria Topoliceanu şi a lui Dinu Pescariu.

„Fiecare parte din dosar trebuie citată şi trebuie citată la locul la care se găseşte, iar în situaţia persoanelor care sunt arestate, reţinute trebuie citată la locul de deţinere, nefăcând nicio distincţie legea între situaţia deţinerii în ţară sau în afara ţării”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

În primul dosar, cel privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare de bani, în cauză fiind trimişi în judecată şi Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte al României, dar şi afaceristul Dan Adronic.

În cel de-al doilea dosar de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, Elena Udrea a cerut redeschiderea anchetei pentru fosta directoare a Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu, şi pentru omul de afaceri Dinu Pescariu, nemulţumită de faptul că faţă de aceştia doi s-a dispus clasare cauzei, după ce au făcut denunţuri.

„Nu e o mişcare nouă. Este o plângere împotriva clasării cauzei faţă de Topoliceanu şi Pescariu dar e făcută, cred, de la finalul anului trecut sau la începutul anului ăstuia. Plângerea a fost făcută împotriva soluţiei de clasare”, a completat avocatul.

Ambele dosare au fost amânate pentru data de 15 noiembrie, fostul ministru urmând să fie citat în amândouă.

Elena Udrea se află în prezent arestată într-un penitenciar din Costa Rica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS