Acasă Actualitate Premieră în România: Prima femeie pilot instructor pe avion cu motor cu...

Premieră în România: Prima femeie pilot instructor pe avion cu motor cu reacție

IAR - 99 este avionul-şcoală pentru piloţii români care vor zbura cu F-16

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu devine prima femeie pilot din Forţele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacţie.
Joi, 11 octombrie, în Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic (BAIFPA) din localitatea Boboc, judeţul Buzău, căpitanul Andreea Oana Ardeleanu va executa, de la ora 10:00 zborul de evaluare pentru obţinerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99.
Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu are 30 de ani şi este pilot în cadrul Escadrilei 2 Instrucţie din anul 2011. De-a lungul carierei, a absolvit cursuri de pregătire profesională atât în ţară cât şi în străinătate şi a parcurs integral programul de pregătire pentru a deveni instructor pe aeronava cu reacţie IAR 99.

Avionul subsonic de antrenament avansat şi atac la sol IAR-99, proiectat integral în România, a executat primul zbor la data de 21 decembrie 1985, de pe aeroportul Craiova, şi se află în dotarea BAIFPA şi a Bazei 95 Aeriană.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version