14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, reținută înr-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 43.000.000 de lei

Fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, reținută înr-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 43.000.000 de lei

Carmen Adamescu, fosta soţie a lui Dan Adamescu, a fost reținută într-un dosar privind infracţiuni de delapidare şi evaziune fiscală. În acest caz anchetatorii fac mai multe percheziţii în Bucureşti, una chiar la locuinţa lui Carmen Adamescu. Valoarea prejudiciului se ridică la 43 de milioane de lei. Unul dintre denunțătorii contractelor presupus fictive, derulate de firmele controlate de Carmen ndamescu, este chiar fiul său vitreg, Alexander, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.
Implicată în acest sistem de evaziune este și Carmen Adamescu, care deţine centrul comercial Unirea, din Capitală.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnați.

Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operațiunilor economice fictive.
Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS