12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima zi a referendumului: 5,72% din votanți au fost la urne

Prima zi a referendumului: 5,72% din votanți au fost la urne

Secţiile de votare s-au redeschis duminică dimineaţa, începând cu ora 7.00. Potrivit BEC, în prima zi a referendumului pentru familie prezenţa a înregistrat 5,72% din totalul de votanţi, un vot istoric negativ, în timp ce în Diaspora şi-au exercitat dreptul de a alege 45.797 de români.

Reprezentanţii MAI precizează, în a doua zi a referendumului, că toate secţiile din ţară au fost deschise la ora 7:00 şi, până la această oră, nu au fost semnalate probleme. Angajaţii MAI au păzit secţiile de votare în timpul nopţii, pe care le-au predat preşedinţilor secţiilor cu sigiliile intacte.

„Potrivit informaţiilor până la această oră, procesul de votare decurge fără probleme în întreaga ţară. Ca şi în prima zi, procesul de votare a început la ora 7 şi se va încheia la ora 21. Pe parcursul nopţii, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat paza secţiilor de votare pe care le-au predat azi dimineaţă preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot cu sigiliile intacte”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS