Acasă Actualitate INSP: 12 noi cazuri de rujeolă, confirmate în această săptămână

INSP: 12 noi cazuri de rujeolă, confirmate în această săptămână

Copiii din Dolj nu au mai fost imunizați din luna aprilie împotriva a două afecțiuni grave: rujeola și hepatita

Un număr de 12 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în Capitală şi în cinci judeţe în perioada 1 – 5 octombrie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate vineri pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 5 octombrie, este este 15.379, din care 59 de decese, scrie Agerpres.

În ultima săptămână, cele 12 cazuri nou confirmate au fost înregistrate în: Botoşani – 7, Bihor, Bucureşti, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman – câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.
Exit mobile version