8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcov şi Pop, sancţionaţi de CNCD pentru limbajul care i-a adus atingere lui Iohannis

Vâlcov şi Pop, sancţionaţi de CNCD pentru limbajul care i-a adus atingere lui Iohannis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării i-a sancţionat pe Darius Vâlcov şi pe fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei, respectiv cu avertisment, pentru că au afirmat în public că Forumul Democrat al Germanilor e organizaţie nazistă, scrie Mediafax.

„Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizaţie nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizaţie fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, şi Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare. De asemenea, materialul video sugerează că preşedintele României este liderul unei organizaţii naziste”, se arată în decizia CNCD în privinţa lui Darius Vâlcov, consilierului prim-ministrului.

Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 de lei, iar hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (7). Membrii CNCD au constatat că şi declaraţia din 23 august a fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, potrivit căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizaţii naziste, constituie faptă de discriminare, acesta fiind sancţionat cu avertisment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS